ایجاد شبکه انتقال
ایجاد شبکه انتقال
بدترین طرح درسهای با بهترین معلم ها..
طبیعی است که در ساختارهای آموزشی اصلی ترین ایراد در ناکارآمدی آموزش ها به محتوای آموزشی وارد می شود و توقع این است که اگر میخواهیم نتیجه مطلوب بگیریم باید محتوای آموزشی صد درصد دقیق و کارآمد باشد.
این مطلب درست است اما این مساله تا حدی پیش رفته که پس از اصلاح یک کتاب درسی مجددا صحبت از تغییر آن به میان میآید. به وفور هم دیدهایم که همین محتواهای آموزشی مدرسه، توسط تعدادی از معلمان به بهترین شکل آموزش داده میشود.
در بین نوجوانان این جمله معروف است که : «فلان درس را خیلی دوست دارم چون معلمی داشتیم که اینطور درس میداد.» یعنی در یک مدرسهای معلمی بوده که علوم را خیلی خوب درس میداد پس همه عاشق علوم میشدند اما معلم ریاضی اینطور نبوده و در مدرسه دیگری یک معلم ادبیات بوده که با همین کتاب بچهها را عاشق شعر و نظم می کرد.
اگر میتوانستیم همه این معلمها را در یکجا جمع کنیم احتمالا در آن مدرسه همه ازهمه درس ها و کتب درسی راضی بودند!
یکی از کارکردها و نتایج طرح درس این است که شبکه انتقال ایجاد می کند. یعنی همان معلمانی که در هر جایی برای هر درسی یکی دوتا پیدا می شوند، بتوانند همان روش آموزش را انتقال دهند. شبکه انتقال یعنی مطالب در یک جا محصور نماند و توسط خود فرد یا دیگران به جاهای دیگر منتقل شود و تبدیل به بستههای انتقالدهنده شود.
پی نوشت: فکر میکنم یکی از اساسی ترین ایرادهای سیستم آ.پ ما این هست که شبکه انتقال نداریم و یا برای معلم ها اهمیت بحث انقدر جدی نیست.
ما سعی کردیم در ربات و کانال فهم قرآن این شبکه انتقال را حداقل برای فهم قرآن ایجاد کنیم.
خوشحال میشیم اگر شما هم در آموزش فهم قرآن به مطلبی رسیدید به ربات ارسال کند.
البته این پیشنهاد را میشود برای هر درس در آموزش و پرورش پیاده سازی کرد.
بالاخره برای هر درس در کل ایران، ده نفر پیدا میشوند که تجربه خوبی در تدریس کتب درسی دارند.