انتظار عامیانه، عالمانه، عارفانه (علیرضا پناهیان)

Screenshot (89)
کتابخانه شهید احمد

انتظار عامیانه، عالمانه، عارفانه (علیرضا پناهیان)

یاحبیب ..

برای بسیاری از افراد، انتظار فرج در بالاترین حد خود معنای خواندن دعای فرج و ظهور امام زمان را دارد و فهم دیگری از مفهوم عمیق و گسترده انتظار ندارند. این نگاه به انتظار که ما نشسته‌ایم تا یک زمانی یک منجی بیاید و همه مسائل و مشکلات را حل کند، موجب ایجاد یک رخوت و سستی عمومی می‌شود. اما اگر به مفهوم انتظار عمیق‌تر نگاه کنیم، مفاهیم بسیار بالاتری را می‌توان از آن استخراج کرد که بروز و ظهوری کاملا خلاف حالت قبل دارد و باعث پویایی و حرکتی گسترده در مردم و جوامع می‌شود.

کتاب انتظار عامیانه، عالمانه، عارفانه که برگرفته از سخنان حجت‌الاسلام پناهیان است، تلاش کرده تا با بررسی نگاه‌های مختلف به انتظار، صحیح‌ترین نکات و رفتار را از دل این مفهوم استخراج کند. کتاب ویژگی‌‌های خوبی دارد که آن را نسبت به آثار مشابه متمایز می کند. برخی از این ویژگی‌ها عبارتند از: پیوند زدن مفهوم انتظار و وظایف منتظران به عمیقترین لایه های مبانی اعتقادی، در گیر کردن ذهن مخاطب با مطرح کردن پرسش‌هایی مبنایی در خصوص مسئله ظهور و انتظار مانند:

به چه علت ظهور واقع نمی شود، یعنی در طول تاریخ دوران غیبت کبری تا به امروز هیچگاه 313 نفر مؤمن حقیقی وجود نداشته است؟

مردم که از ظلم خسته شده اند و ظلم هم که سراسر عالم را فراگرفته، چرا حضرت ظهور نمی کنند؟

در برخی روایات بیان شده بعد از ظهور حضرت برخی از کسانی که مدعی انتظار فرج بودند در مقابل حضرت خواهند ایستاد، چه طور چنین چیزی ممکن است؟

چگونه عشق به امام زمان عج الله تعالی فرجه الشریف و آرمان ظهور را در دل ایجاد کنیم و آن را رشد دهیم!؟

کاربردی بودن مباحث کتاب، به این معنا که در این کتاب انتظار به گونه‌ای مطرح شده که به شدّت بر ابعاد مختلف زندگی روزانه آدم و تصمیم‌های کوچک و بزرگ او را در زندگی روزمره اثر می‌گذارد.

اگر در ایام میلاد حضرت مهدی (عج) به دنبال کتابی هستید برای مطالعه، یکی از پیشنهادهای رهبرنوجوان به نوجوانان مطالعه این کتاب است.

با کتابخانه شهید احمد همراه باشید ..

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید